Кунг Фу Кидс изпит и Коледно парти

По традиция през месец декември в русенската школа на BWTA се проведе Коледен изпит и парти за най-малките любители на бойните изкуства. Всички деца с ентусиазъм и голямо нетърпение очакваха този ден и докато едни от тях тръпнеха да покажат пред изпитващият, сифу Мойсев, какво са научили, за да могат да получат баджовете си за следвашата степен, други се явяваха за първи път и с леко притеснение участваха в събитието.

 

След кратка загрявка изпита стартира с изпълнение на първата Винг Тсун форма - Сю Ним Тау, която бе изпълнена детайлно в първата си част, като децата назоваваха всяко едно движение с китайското му име. В последствие по-напредналите кунг фу бойци изпълниха цялата форма самостоятелно, а за финал Алекс Йорданов, който е най-дългогодишния ни ученик застана пред всички, за да изпълнят формата заедно. Последваха динамични Винг Тсун основи и тан сау и ган сау от място. След това децата бяха разделени в две групи и участваха в упражнения свързани с удари с ръце и крака по щит, което заздравява техните удари, дава им координация и дисциплина при изпълнението на различни задачи. След кратка почивка, която премина в изпълнение на различни упражнения за разтягане, изпита на децата продължи с Лат Сау програми, които за повечето деца бяха новост. Единственно Алекс, който посещава групата на по-големите ученици с лекота се справи с поставените задачи. Това бе и финала на изпита, в който децата от Кунг Фу Кидс се представиха много успешно и заслужено получиха своите сертификати и баджове.

 

След изпитната част настана трескава подготовка за Коледното парти. Всички деца се заеха усърдно да украсяват Коледната елха с гирлянди, цветни топки и играчки, панделки и др. и след като бе готова я поставиха в единия ъгъл на залата, от където да предава празнично настроение. И тъй като малките бойци бяха изгладнели след изморителната тренировка, настана време за обяд с вкусна пица, доставена ни от ресторант Карузо. След като всички хапнаха се отправихме към сцената, където на децата бе поставена и първата артистична задача. Всяко дете трябваше да изпълни по една песен, но се оказа че нашите кунг фу бойци обичат да пеят и всяко дете изпълни по няколко песни. Но победителят можеше да бъде само един и грамота получи Виктор Иванов. Следващият конкурс бе за най-добър танцьор, където победител бе неустоимата Калина, която освен красивите танци, бе облечена подобаващо.

 

За финал децата получиха коледни картинки за оцветяване и шоколадов дядо Коледа за хапване. И докато всички оцветяваха и похапваха апетитно, Искрен Петров, ученика с най-много шестици в бележника си получи специална награда от сидже Марти. Така приключи нашето Коледно приключение и с усмивки изпратихме старата 2013 година.

 

Всички снимки може да разгледате във фейсбук страницата ни >>